Kutsumuksena hoiva-alan kehittäminen

02.08.2021

"En koskaan lähde yrittäjäksi, se ei vaan ole minun juttuni" sairaanhoitaja Johanna Korhonen totesi, kun aikoinaan harjoittelun ohjaaja kysyi, onko sinulla koskaan käynyt yrittäjyys mielessä. "Ei se ollut, mutta innovatiiviset ja timanttiset ratkaisut sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämiseksi suorastaan vaativat minulta myöhemmin yrittäjäksi lähtemistä", jatkaa Korhonen.

Sairaanhoitaja Johanna Korhonen innostui kehittämistyöstä toimiessaan terveyshyötyohjaajana POTKU-hankkeessa. Tämän hankkeen myötä hän sai myös pontta lähteä opiskelemaan sosiaali- ja terveyshallintotiedettä, ajatuksella, että tulevaisuudessa hänellä olisi entistäkin paremmat mahdollisuudet toimia kehittämistehtävissä sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla.

"Minä koen, että minulla on välillä niin villejä ja luovia ideoita, että niitä oli paras lähteä työstämään oman yrityksen kautta. Hoitotyötä tekeviä ei oikeasti arvosteta Suomessa. Korona on osoittanut sen jälleen. Minäkin olen törmännyt siihen, että enää ei edes uskota, että jollain voisi oikeasti olla palo luoda työntekijöille parempaa työhyvinvointia ja parempia työoloja sekä etuja sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle. Minulle tämä on missio." Korhonen painottaa.

Korhonen opiskeli hallintotieteiden maisteriksi ja teki samaan aikaan keikkatöitä hoiva-alalla. "En enää pystynyt keikkatöiden tekemisen jälkeen olla tekemättä mitään epäkohdille." Korhonen lisää. Korhonen haki keikkatöitä useammasta paikasta ja koki että järjestelmät eivät tukeneet nopeaa työllistymistä, vaikka työvoimapula on alalla suuri. "Vuorojen pallotteluun tekstiviesteillä meni tolkuttomasti aikaa. Sekä työnantajalle, että työntekijälle soitto- ja tekstiviestiringit näyttäytyivät vähintäänkin kömpelöinä. Opiskelijana tarvitsee nopeasti rahaa ja siksikin järjestelmien tulee olla nykyaikaisen käteviä ja tehokkaita. Siitä se ajatus lähti." Korhonen miettii yrittäjyyden kipinän syntymistä.

Korhosta on aina ajanut eteenpäin hoitotyötä tekevien työhyvinvoinnin kehittäminen. "Olenhan itsekin työskennellyt hoitotyössä lähihoitajana ja sairaanhoitajana. Se on säilynyt koko ajan sydämen palona, tehdä parempaa huomista hoitotyöhön. Kehittämistyössä ja uusien ideoiden lähtökohtana on toiminut suuri kunnioitus ja arvostus hoitotyötä tekeviä kohtaan. Minun kutsumukseni on auttaa hoitajia jaksamaan ja luoda heille parempia järjestelmiä - se on minun tapani toimia auttajan roolissa. Kutsumuksen toteuttaminen yrittäjyyden kautta ei ole aina ollut helppoa näin konservatiivisella ja byrokraattisella alalla. Välillä on päätä seinään hakaten menty läpi harmaan kiven, mutta auttaminen toimii edelleen inspiraationa ja siinä me olemme tehneet yhdessä mielettömän tiimini kanssa todella hienoa työtä."

ProGrupper Hoiva on nykyaikainen ja kustannustehokas rekrytointisovellus. Sovelluksemme on kohdennettu vastaamaan juuri hoiva-alan rekrytointihaasteisiin. ProGrupper Hoiva -sovelluksessa on täysin uniikkeja elementtejä, ja tarjoamme työtehtävien lisäksi erilaisia etuja hoivatyöntekijöille. Työnvälitys on ProGrupper Hoiva sovelluksen kautta kahdensuuntaista. Voit hoitaa nopeasti ja tehokkaasti sisäistä rekrytointia omalle keikkaringillesi ja löytää uusia potentiaalisia työntekijöitä profiilipankistamme. Pelilliset elementit taas antavat täysin uusia ulottuvuuksia keikkailuun ja mahdollistavat myös ennennäkemättömän tavan tarjota palkkioita hoivatyöntekijöille. ProGrupper Hoiva -sovelluksessa on useiden työnantajien keikat ja avoimet työtehtävät samassa sovelluksessa, joten nyt hoivatyöntekijän ei tarvitse ladata kuin yksi sovellus - ProGrupper Hoiva.